Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Weiteveen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Weiteveen kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u zonder risico en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via onze vergelijker bekijkt u praktische details omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Emmen.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een beschermde en plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €1750 en €8100, incl. montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteEmmen | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7766
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Weiteveen juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het soort trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.400 incl. montage.
 • Extra opties zoals een noodbatterij zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder voorzien we u van de richtprijzen van het installeren van een traplift in Weiteveen. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.750 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.300 – €8.400€3.100 – €5.8004,5 uur
Twee bochten€5.550 – €11.900€4.200 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€8.400 – €13.600€5.500 – €9.1001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Weiteveen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Weiteveen kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 45% – 50% op de aankoopprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel showrooms bieden een assortiment met tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-weiteveen-7766

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Weiteveen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Voorts verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.400 inclusief plaatsing. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Emmen d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Emmen. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een veilige manier zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist bekijkt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna bieden ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model laten plaatsen die matcht met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk aanmelden voor de WMO? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7811 AP, Emmen
 • Website: www.emmen.nl
 • E-mailadres: zorgloket@emmen.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Weiteveen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u meerdere stoelliften demonstreren en informeert welk merk/model rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst vergelijkt u merken en winkels die ook liften installeren in Weiteveen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Weiteveen.

Erkende merken
In uw regio zijn enkele betrouwbare fabrikanten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken staan bekend om een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit vijf grote leveranciers De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Heymer, Platinum, Extrema, Triwa. Populaire adviseurs van de genoemde merken zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Weiteveen binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Stannah en Extrema hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 80.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Weiteveen is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Weiteveen benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard ligt dat tussen de 125 KG – 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie