Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zandpol

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Zandpol kan u daarbij helpen! Veel senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zonder risico en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Via onze vergelijker leest u waardevolle adviezen aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Emmen.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2150 en €9500, inclusief installatie.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Emmen | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7764
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Zandpol juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.500 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een 4-puntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Zandpol. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.650 – €2.2004 uur
1 bocht€5.050 – €8.300€2.650 – €5.3004,5 uur
Twee bochten€5.900 – €10.200€4.350 – €7.200Eén dag
Spiltrap€8.250 – €12.300€5.550 – €10.8005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zandpol.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Zandpol kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u gemakkelijk 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Veel verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-zandpol-7764

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Zandpol voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 inclusief montage. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit type wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Emmen met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Emmen. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Aansluitend sturen ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een stoellift laten monteren die in lijn is met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een aanvraag indienen? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7811 AP, Emmen
 • Website: www.emmen.nl
 • E-mailadres: zorgloket@emmen.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Zandpol onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte mogelijkheden laten zien en adviseert welke uitvoering matcht met uw budget en situatie. De meeste winkels bieden meerdere merken aan. In deze tabel bekijkt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Zandpol.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Zandpol.

Populaire merken
In ons land zijn 5 geschikte producenten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars hanteren een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt hier direct een traplift kopen. In het schema hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit diverse erkende leveranciers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Heymer, Minivator, Strobbe, Triwa, Extrema. Grote (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. 123traplift, Vegro, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een goede huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Zandpol binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Merken zoals ThyssenKrupp + RecentLift bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Zandpol is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Zandpol werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel valt dit binnen een marge van 100 KG – 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie