Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Loozen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Loozen biedt uitkomst! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u risicoloos en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina leest u bruikbare details betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de tarieven, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2150 tot wel €10000, incl. installatie.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHardenberg | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7778
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Loozen juli 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.150 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Loozen. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.700 – €2.2004 uur
Eén bocht€4.750 – €8.900€2.550 – €5.4001/2 dag
Twee bochten€6.450 – €10.000€3.750 – €7.8001 dag
Draaiende trap€7.800 – €13.700€5.150 – €9.3006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Loozen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Loozen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u zo 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-loozen-7778

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Loozen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Voorts verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.100 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.100 incl. installatie. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire firma die rolstoelliften kan installeren. Deze liften zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hardenberg. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of een stoellift de ideale optie is. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist analyseert of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 2-6 weken. Daarna bieden ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een lift uitzoeken die matcht met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of meteen een aanvraag indienen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mail: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Loozen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal liften tonen en informeert welk systeem aansluit op uw wensen en budget. Veel dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Loozen.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Loozen.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf geschikte fabrikanten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten garanderen een korte levertijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het schema hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele erkende merken De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Heymer, Triwa, Extrema, Platinum, Strobbe. Grote aanbieders van deze merken zijn o.a. Smienk, Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Loozen binnen een paar weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Acorn of Extrema beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 55.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Loozen is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Loozen benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans fluctueert dat tussen de 135 KG & 175 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze situaties bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie