Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gramsbergen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Gramsbergen vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u veilig en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl leest u handige beschrijvingen over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u direct een brochure of een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2100 tot maar liefst €8000, incl. montage.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHardenberg | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7783
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Gramsbergen juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee factoren: het type trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze lokkertjes zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Gramsbergen. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.750 – €2.150Dagdeel
1 bocht€4.550 – €9.000€3.300 – €5.400Dagdeel
Twee bochten€6.000 – €10.300€3.750 – €7.100Eén dag
Spiltrap€7.650 – €14.100€5.500 – €9.7006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Gramsbergen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Gramsbergen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u zo 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Veel verkooppunten hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-gramsbergen-7783

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Gramsbergen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Tevens bestaan er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 inclusief installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Hardenberg. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren veilig en prettig thuis te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. De consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 2-6 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een traplift uitkiezen die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of snel aanmelden voor de WMO? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mail: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Gramsbergen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte liften demonstreren en adviseert welk merk/model voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Gramsbergen.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met goede leveranciers van trapliften in Gramsbergen.

Goede merken
In uw regio zijn meerdere geschikte ontwikkelaars met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten staan voor een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden diverse populaire traplift bouwers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe. Gerenommeerde dealers van de genoemde merken zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Gramsbergen binnen een paar weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Handicare & Smienk verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 75.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Gramsbergen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Gramsbergen communiceert een maximale draagkracht in KG. Meestal fluctueert dat tussen de 120 KG – 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie