Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Krim

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in De Krim biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. In het volgende overzicht bieden wij uitgebreide beschrijvingen t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, de unieke werking, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een beschermde en aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten variëren tussen €1850 en €9300, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHardenberg | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7781
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift De Krim juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt bepaald door twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.650 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van de geschatte kosten van het monteren van een traplift in De Krim. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.800 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.750 – €8.700€3.450 – €6.3005 uur
Twee bochten€5.750 – €11.900€4.500 – €7.0006,5 uur
Wenteltrap€7.950 – €14.400€5.500 – €9.300Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in De Krim.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in De Krim kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u zo 60% op de aanschafwaarde. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat leveranciers kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-de-krim-7781

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in De Krim voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens zijn er buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.800 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.000 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Hardenberg. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een veilige manier in uw huis te wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent bekijkt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 2-6 weken. Hierna bieden ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een lift kiezen die in lijn is met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of wilt u een aanvraag indienen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mailadres: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO De Krim vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere modellen introduceren en vertelt welk soort lift matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder bieden wij winkels en producenten die ook werkzaam zijn in De Krim.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in De Krim.

Erkende merken
In ons land zijn enkele goede ontwikkelaars operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten hanteren een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit diverse betrouwbare merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum. Bekende verkopers van de genoemde merken zijn Smienk, Vegro, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen bij het vinden van een prettige huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan de montage van een traplift in De Krim binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Merken zoals ThyssenKrupp & PractiComfort hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in De Krim is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in De Krim hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Vaak schommelt dat tussen de 120 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie