Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Anerveen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Anerveen vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Aan de hand van deze website leest u nuttige adviezen t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Ook kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een betrouwbare en prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1950 tot wel €9500, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Hardenberg | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7788
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Anerveen juli 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs is afhankelijk van twee aspecten: uw trapsituatie en de gewenste opties. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €6.950 incl. montage.
 • Extra opties als een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Anerveen. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.850 – €2.200halve dag
1 bocht€4.650 – €8.900€3.300 – €6.1004,5 uur
Twee bochten€6.000 – €10.700€3.850 – €7.4006 uur
Draaiende trap€8.200 – €12.500€4.700 – €9.100Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Anerveen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Anerveen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden grondig gecheckt en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u tot wel 60% op de aankoopprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer aanbieders kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-anerveen-7788

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Anerveen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende zaak die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Hardenberg. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert komt bij u thuis en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist beslist of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 2-6 weken. Vervolgens sturen ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een model laten installeren dat past bij uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer weten of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mailadres: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Anerveen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt in de buurt. Een getrainde specialist kan u geschikte stoelliften introduceren en adviseert welk merk/model voldoet aan uw wensen en budget. Het gros van de winkeliers verkopen diverse merken. In de tabel hieronder staan merken en winkels die ook liften monteren in Anerveen.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Anerveen.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf betrouwbare merken werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers staan bekend om een korte levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele grote fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Extrema, Triwa, Heymer, Minivator. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Anerveen al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Acorn & Smienk hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Anerveen is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Anerveen verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen schommelt dat tussen de 130 KG & 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie