Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Holtheme

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Holtheme maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zonder moeite van uw hele huis genieten. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met waardevolle adviezen t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, hoe het technisch werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1750 tot zo’n €8100, incl. montage.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHardenberg | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7787
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Populaire liftStannah Solus

Kosten traplift Holtheme juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs hangt af van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.700 inclusief installatie.
 • Opties zoals een vierpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel vindt u indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Holtheme. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.850€1.750 – €2.1003,5 uur
1 bocht€4.850 – €8.000€3.000 – €5.800halve dag
Meerdere bochten€6.350 – €10.900€4.100 – €7.4006,5 uur
Spiltrap€8.000 – €13.900€4.750 – €9.3006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Holtheme.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Holtheme kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden goed getest en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u al snel 40% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Veel aanbieders hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-holtheme-7787

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste producten hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Holtheme voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Ook zijn er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.200 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 incl. plaatsing. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenverplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Hardenberg. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een veilige manier zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent verkent of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 2-6 weken. Vervolgens verstrekken ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een stoellift kiezen die voldoet aan uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mailadres: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Holtheme onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een productspecialist kan u passende liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem voldoet aan uw wensen en budget. Een groot deel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Holtheme.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Holtheme.

Bekende merken
In ons land zijn diverse geschikte ontwikkelaars operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten focussen zich op een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan diverse bekende producenten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien worden er ook producten verkocht van Platinum, Triwa, Minivator, Extrema, Heymer. Bekende specialisten van dergelijke merken zijn RecentLift, Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de installatie van een traplift in Holtheme binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Acorn en RecentLift beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Holtheme is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Holtheme verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard valt dit binnen een marge van 115 KG tot 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie