Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Den Velde

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Den Velde verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en comfortabel de trap op en af. Via deze website kunt u aan de slag met waardevolle beschrijvingen betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, technische details, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Uiteraard kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2500 tot zo’n €8700, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHardenberg | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7786
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Vaak gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Den Velde juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.000 of nog duurder.
 • Opties zoals een vierpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder voorzien we u van de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Den Velde. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.600 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.850 – €9.500€2.550 – €6.3005 uur
Twee bochten€6.350 – €11.700€4.500 – €7.9006,5 uur
Spiltrap€8.350 – €14.500€5.350 – €10.8006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Den Velde.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Den Velde is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u zo 45% op de aanschafwaarde. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Steeds meer aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-den-velde-7786

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Den Velde voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.700 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.800 incl. montage.De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Deze lift beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hardenberg. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een veilige manier zelfstandig te blijven. Via de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 2-6 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift kopen die in lijn is met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mailadres: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Den Velde bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de regio. Een professionele adviseur kan u een aantal opties demonstreren en informeert welk soort lift in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Den Velde.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Den Velde.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf professionele traplift fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan voor een snelle levering en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal bekende producenten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder worden er ook producten verkocht van Strobbe, Extrema, Minivator, Triwa, Platinum. Bekende dealers van merken als deze zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een fijne huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Den Velde binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Handicare of RecentLift hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Den Velde is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Den Velde verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG – 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie