Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Radewijk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Radewijk maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u zelfstandig en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website kunt u aan de slag met belangrijke beschrijvingen met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1850 tot wel €9400, incl. installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Hardenberg | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7791
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Radewijk juni 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs hangt af van twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.150 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een vijfpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder bieden wij de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Radewijk. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.800 – €2.3001/2 dag
1 bocht€5.200 – €9.100€2.950 – €6.5005 uur
Meerdere bochten€5.700 – €10.500€4.450 – €7.100Eén dag
Wenteltrap€8.200 – €13.600€4.900 – €10.4001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Radewijk.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Radewijk is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u zo 40% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de aanbieders kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-radewijk-7791

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Veel modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Radewijk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 inclusief plaatsing. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Hardenberg. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 2-6 weken. Na deze termijn sturen ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een type laten installeren die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of snel een WMO-melding doen? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mailadres: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Radewijk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u geschikte liften demonstreren en geeft aan welke uitvoering rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Radewijk.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Radewijk.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere geschikte traplift fabrikanten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers staan in voor een snelle montage en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 populaire traplift fabrikanten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Strobbe, Platinum, Extrema, Triwa. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Vegro, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist kan u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de installatie van een traplift in Radewijk binnen een paar weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Triwa of Extrema hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Radewijk is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Radewijk werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 115 KG – 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie