Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoogenweg

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Hoogenweg maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u risicoloos en comfortabel van uw hele huis genieten. Via deze website bekijkt u handige adviezen aangaande trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de geschatte kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u ook meteen een brochure of een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2250 tot maar liefst €8700, incl. installatie.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHardenberg | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7793
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Populaire liftHandicare 1100

Kosten traplift Hoogenweg juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs komt tot stand middels twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.500 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Hoogenweg. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.450€1.850 – €2.1004,5 uur
1 bocht€5.250 – €9.800€3.200 – €5.700halve dag
Twee bochten€6.150 – €11.900€3.600 – €7.9005,5 uur
Spiltrap€8.300 – €14.500€4.900 – €9.9001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hoogenweg.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Hoogenweg is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u tot wel 30% – 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-hoogenweg-7793

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Hoogenweg voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 incl. installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Hardenberg. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn veilig en prettig in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 2-6 weken. Aansluitend sturen ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem laten monteren die voldoet aan uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mail: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Hoogenweg onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere uitvoeringen demonstreren en informeert u over welk merk/model matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel dealers hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook kunnen leveren in Hoogenweg.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Hoogenweg.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn meerdere geschikte traplift bouwers met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken werken met een korte installatietijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan enkele bekende ontwikkelaars Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema. Populaire verkopers van deze modellen zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, Smienk, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een fijne huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de montage van een traplift in Hoogenweg binnen een paar weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Acorn of PractiComfort hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant classic.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hoogenweg is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Hoogenweg communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 130 KG & 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie