Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Diffelen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Diffelen maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u risicoloos en comfortabel blijven genieten van uw woning. Via de TrapliftExpert bieden wij bruikbare details betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe de producten werken, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarnaast kunt u direct en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten variëren tussen €2150 & €9600, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Hardenberg | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7795
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Populaire trapliftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Diffelen juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Tevens worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.500.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.300 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Diffelen. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.550 – €2.2004 uur
Eén bocht€5.250 – €8.300€3.500 – €6.9004,5 uur
Meerdere bochten€5.500 – €10.100€4.350 – €7.6001 dag
Wenteltrap€7.650 – €14.500€5.550 – €9.0006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Diffelen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Diffelen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u tot wel 45% – 50% op de nieuwprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Veel aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-diffelen-7795

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Diffelen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Tevens onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 incl. installatie. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hardenberg. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur verkent of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 2-6 weken. Vanaf dat moment krijgt u details over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een traplift laten plaatsen die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of snel een WMO-melding doen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mail: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Diffelen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende liften demonstreren en adviseert welk soort lift matcht met de situatie en het budget. Veel winkels hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder bieden wij fabrikanten en dealers die ook leveren in Diffelen.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Diffelen.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele bekende fabrikanten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse grote leveranciers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien worden er ook producten verkocht van Platinum, Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa. Populaire aanbieders van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het vinden van een goede huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de montage van een traplift in Diffelen binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Otolift & RecentLift hebben een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Solus.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Diffelen is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Diffelen verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 125 KG tot 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie