Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Collendoorn

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Collendoorn verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via de TrapliftExpert kunt u aan de slag met bruikbare adviezen m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €1850 & €8800, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten traplift februari 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Hardenberg | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7798
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Collendoorn februari 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs hangt af van twee zaken: type trap (met bochten of recht) en eventuele extra’s. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.000 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een 4-puntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel bieden wij de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Collendoorn. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.550 – €2.3504 uur
Eén bocht€4.750 – €9.000€3.100 – €5.1004,5 uur
2 bochten€6.550 – €10.200€3.600 – €7.5005,5 uur
Draaiende trap€8.400 – €13.000€4.800 – €10.000Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Collendoorn.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Collendoorn is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden grondig gecheckt en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u al snel 50% – 60% op de nieuwprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkopers bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-collendoorn-7798

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle merken hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Collendoorn voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 incl. installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €10.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische schuifrail.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Hardenberg. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 2-6 weken. Vervolgens krijgt u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een type kiezen dat past bij uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk aan de slag met een aanvraag? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mail: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Collendoorn onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een showroom of adviespunt in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere mogelijkheden laten zien en informeert welk type lift past rijmt met uw wensen en budget. Veel showrooms hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht vergelijkt u winkels en producenten die ook leveren in Collendoorn.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Collendoorn.

Bekende merken
In Nederland zijn 5 betrouwbare traplift bouwers aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers focussen zich op een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 bekende ontwikkelaars Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Minivator, Strobbe, Platinum, Triwa. Populaire (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de installatie van een traplift in Collendoorn binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Acorn & 123 traplift verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Stannah Siena.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Collendoorn is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Collendoorn werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie