Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heemserveen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Heemserveen maakt het mogelijk! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op deze website bekijkt u bruikbare details m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Ook kunt u direct een brochure of een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2050 tot maar liefst €8000, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHardenberg | Merken en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7796
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Veel gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Heemserveen juni 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Bovendien zijn er extra kosten voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.550.
 • Een upgrade zoals een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder verschaffen we de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Heemserveen. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.600€1.750 – €2.1504,5 uur
1 bocht€5.200 – €8.800€2.900 – €5.900halve dag
Meerdere bochten€6.200 – €10.900€4.100 – €7.2001 dag
Wenteltrap€8.400 – €12.100€5.300 – €9.8005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Heemserveen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heemserveen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aanschafwaarde. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de verkopers hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-heemserveen-7796

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Heemserveen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.650 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.500 incl. plaatsing. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte zaak die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hardenberg. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. Uw consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 2-6 weken. Hierna verstrekken ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een model laten monteren die aansluit op uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mailadres: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Heemserveen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere liften demonstreren en informeert u over welke uitvoering aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder treft u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Heemserveen.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Heemserveen.

Erkende merken
In uw regio zijn enkele betrouwbare leveranciers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten hanteren een snelle levering en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de tabel hieronder staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende professionele traplift fabrikanten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Platinum, Strobbe, Extrema, Triwa. Populaire wederverkopers van dergelijke merken zijn PractiComfort, Vegro, RecentLift, Smienk, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de installatie van een traplift in Heemserveen binnen één tot twee weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Platinum of Extrema verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare Freecurve.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Heemserveen is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Heemserveen verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel wisselt dat tussen de 130 KG tot 175 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de liften bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie