Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rheezerveen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Rheezerveen biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u risicoloos en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Via deze website bekijkt u bruikbare details wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de totale kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kunt u heel eenvoudig en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een beschermde en aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven variëren tussen €2500 tot wel €8500, inclusief montage.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Hardenberg | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7797
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Rheezerveen juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: de vorm van uw trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €6.950.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Rheezerveen. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.600€1.600 – €2.2004 uur
1 bocht€4.750 – €8.200€2.800 – €5.1001/2 dag
Meerdere bochten€5.700 – €11.400€4.250 – €8.0005,5 uur
Wenteltrap€7.900 – €14.000€4.700 – €10.300Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Rheezerveen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Rheezerveen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u tot wel 45% – 50% op de nieuwprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Veel fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-rheezerveen-7797

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste producten hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Rheezerveen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.850 inclusief installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een luxe stoel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Hardenberg. Burgers met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent beslist of de traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 2-6 weken. Vervolgens bieden ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) en het PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag zelf een stoellift laten plaatsen die matcht met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Meer weten of snel een aanvraag indienen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mail: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Rheezerveen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welk type lift past voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Het gros van de dealers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Rheezerveen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Rheezerveen.

Populaire merken
In ons land zijn verschillende populaire leveranciers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers werken met een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit verschillende professionele leveranciers De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Minivator, Triwa, Extrema. Bekende verkopers van deze modellen zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het kopen van een geschikte huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Rheezerveen al binnen 2 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Minivator + Heymer verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Sadler.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Rheezerveen is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Rheezerveen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Vaak fluctueert dat tussen de 115 KG en 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie