Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Veenoord

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Veenoord vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze pagina leest u uitgebreide tips m.b.t. trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Emmen.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De tarieven variëren tussen €1600 tot zo’n €8300, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Emmen | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7844
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Veenoord juni 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het soort trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950.
 • Extra upgrades zoals een 4-puntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Veenoord. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.800€1.750 – €2.2504 uur
1 bocht€5.300 – €8.000€2.900 – €5.800halve dag
Meerdere bochten€6.200 – €10.600€3.800 – €7.6001 dag
Draaiende trap€8.100 – €12.900€4.600 – €9.300Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Veenoord.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Veenoord is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u tot wel 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Veel aanbieders kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-veenoord-7844

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Veenoord voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 incl. installatie. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Emmen via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Emmen. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een model aanschaffen dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7811 AP, Emmen
 • Website: www.emmen.nl
 • E-mailadres: zorgloket@emmen.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Veenoord subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u een aantal mogelijkheden tonen en adviseert u over welk type lift past matcht met de situatie en het budget. De meeste showrooms verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel staan winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Veenoord.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Veenoord.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn verschillende erkende traplift bouwers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers waarborgen een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 populaire fabrikanten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Minivator, Heymer, Triwa, Extrema. Grote aanbieders van deze modellen zijn PractiComfort, RecentLift, TipTop, Vegro, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Veenoord al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Stannah en Smienk hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Starla.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Veenoord is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Veenoord benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 125 KG tot 175 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie