Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noord-Sleen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Noord-Sleen vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en comfortabel naar boven en naar beneden. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u bruikbare gegevens betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, de werking, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Tevens kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Coevorden.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €1800 tot maar liefst €9700, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteCoevorden | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7846
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Noord-Sleen juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs hangt af van 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.750.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.200.
 • Opties zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel treft u de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Noord-Sleen. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.650€1.750 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.350 – €8.700€2.950 – €6.500halve dag
Twee bochten€5.900 – €11.000€3.700 – €7.7006 uur
Spiltrap€8.450 – €14.200€5.550 – €9.600Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Noord-Sleen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Noord-Sleen is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u tot wel 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkooppunten bieden een assortiment met tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-noord-sleen-7846

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Noord-Sleen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.100 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 inclusief montage. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte zaak die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Coevorden. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een systeem selecteren die matcht met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of nu direct een aanvraag indienen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mail: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Noord-Sleen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een adviespunt of winkel in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk soort lift matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht bekijkt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Noord-Sleen.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Noord-Sleen.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn diverse geschikte traplift fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers garanderen een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden enkele geschikte traplift fabrikanten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Platinum, Heymer, Triwa, Strobbe. Grote (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. TipTop, RecentLift, Smienk, PractiComfort, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen met het vinden van een fijne huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal de montage van een traplift in Noord-Sleen al binnen 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Acorn + Heymer bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1000.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Noord-Sleen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Noord-Sleen benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis valt dit binnen een marge van 130 KG en 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie