Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wezuperbrug

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Wezuperbrug vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en probleemloos naar boven en naar beneden. Via onze vergelijker vindt u uitgebreide specificaties m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO regelingen en onderhoud. Daarbovenop kunt u online een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten in de regio Coevorden.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1800 en €8200, inclusief montage.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Coevorden | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7853
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Wezuperbrug mei 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt bepaald door 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.450 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder treft u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Wezuperbrug. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.950€1.750 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.300 – €8.100€2.800 – €6.6001/2 dag
Meerdere bochten€6.050 – €11.700€3.600 – €7.7001 dag
Spiltrap€7.800 – €14.200€5.550 – €10.000Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Wezuperbrug.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Wezuperbrug is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u al snel 40% ten opzichte van een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-wezuperbrug-7853

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle producten hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Wezuperbrug voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Verder zijn er systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 incl. montage.Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Coevorden. Mensen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist verkent of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een type laten installeren die in lijn is met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of direct hulp aanvragen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mail: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Wezuperbrug bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel of showroom bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire modellen demonstreren en geeft aan welk model aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook liften monteren in Wezuperbrug.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Wezuperbrug.

Bekende merken
In Nederland zijn meerdere populaire leveranciers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken garanderen een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele betrouwbare traplift bouwers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum. Gerenommeerde verkopers van bovengenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Wezuperbrug al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Platinum of 123 traplift verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als de Stannah Starla.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Wezuperbrug is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wezuperbrug werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans schommelt dat tussen de 115 KG & 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie