Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wezup

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Wezup maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u weer zelf en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze website leest u praktische tips inzake trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Tevens kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Coevorden.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De prijzen liggen tussen de €2600 & €8100, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift februari 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteCoevorden | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7852
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Wezup februari 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs is afhankelijk van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en eventuele extra’s. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.100.
 • Eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Wezup. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.850 – €2.1504 uur
1 bocht€4.950 – €9.400€2.750 – €5.100Dagdeel
Meerdere bochten€6.350 – €11.200€3.800 – €7.900Hele dag
Draaiende trap€8.100 – €13.900€5.550 – €10.5006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wezup.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Wezup is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u zo 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de leveranciers bieden een assortiment met gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-wezup-7852

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Wezup voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.100 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 inclusief installatie. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Coevorden. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist maakt een goede analyse en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent gaat bekijken of de traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door drempels of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een traplift kopen die voldoet aan uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of direct een aanvraag indienen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mail: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Wezup onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt in de regio. Een productspecialist kan u de populaire systemen demonstreren en adviseert welk type lift past aansluit op uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Wezup.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Wezup.

Bekende merken
In ons land zijn enkele populaire ontwikkelaars aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten staan voor een snelle montage en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden 5 populaire fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Strobbe, Heymer, Extrema, Platinum. Grote adviseurs van deze merken zijn o.a. Vegro, PractiComfort, RecentLift, TipTop, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist zal u helpen bij het kopen van een goede huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan de installatie van een traplift in Wezup al binnen 2 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Platinum + RecentLift bieden een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare 2000.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Wezup is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Wezup hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Vaak wisselt dat tussen de 135 KG & 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie