Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Benneveld

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Benneveld maakt het mogelijk! Veel senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met handige adviezen betreffende trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, technische details, de kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Daarbovenop kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Coevorden.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2350 en €8800, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteCoevorden | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7856
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Parallel

Kosten traplift Benneveld mei 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt bepaald door twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk geldt er een meerprijs voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.550 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een automatische schuifrail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Benneveld. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.850€1.550 – €2.250halve dag
1 bocht€5.100 – €9.100€3.500 – €5.8005 uur
Meerdere bochten€6.400 – €11.000€4.150 – €7.1006 uur
Spiltrap€8.500 – €13.100€4.900 – €10.200Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Benneveld.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Benneveld is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u zo 50% op de nieuwprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel aanbieders hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-benneveld-7856

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Benneveld voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Bovendien verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.700 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 inclusief installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Coevorden. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een veilige manier thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. De consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist beslist of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag nu een traplift selecteren die rijmt met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mail: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Benneveld onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de omgeving. Een productspecialist kan u verschillende opties tonen en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past voldoet aan de situatie en het budget. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder bekijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Benneveld.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Benneveld.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere professionele fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten hanteren een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn een aantal professionele merken Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Heymer, Minivator, Triwa, Platinum. Gerenommeerde adviseurs van merken als deze zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Benneveld in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Handicare + TipTop hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Benneveld is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Benneveld communiceert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen ligt dat tussen de 115 KG – 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie