Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Klijndijk

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Klijndijk biedt uitkomst! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u veilig en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl bieden wij bruikbare tips ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een beschermde en prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1650 tot maar liefst €10200, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Borger-Odoorn | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7871
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950

Kosten traplift Klijndijk juni 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €6.200.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.200 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Klijndijk. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.500€1.800 – €2.2003,5 uur
1 bocht€5.150 – €9.600€3.300 – €6.800halve dag
2 bochten€5.950 – €10.200€3.700 – €7.9006 uur
Spiltrap€7.800 – €14.200€4.600 – €10.4005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Klijndijk.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Klijndijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden goed getest en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u maar zo 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Meer en meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-klijndijk-7871

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Klijndijk voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.800 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties kosten al snel €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Borger-Odoorn. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist gaat na of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een traplift laten plaatsen die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u een aanvraag indienen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mailadres: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Klijndijk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte systemen tonen en geeft aan welk type lift past aansluit op uw trap, situatie en budget. Het gros van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder staan fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Klijndijk.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met goede leveranciers van trapliften in Klijndijk.

Geschikte merken
In uw regio zijn verschillende goede merken operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars beloven een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan verschillende erkende traplift bouwers Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Strobbe, Extrema, Triwa, Heymer. Populaire wederverkopers van dergelijke merken zijn Smienk, PractiComfort, Vegro, RecentLift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Klijndijk binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Triwa & PractiComfort hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Siena.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Klijndijk is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Klijndijk benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie