Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zwinderen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Zwinderen verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zonder risico en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via de TrapliftExpert leest u waardevolle specificaties m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u gratis en vrijblijvend een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Coevorden.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een beschermde en prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2100 oplopend tot 8100, inclusief installatie.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteCoevorden | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7864
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Solus

Kosten traplift Zwinderen juli 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook geldt er een meerprijs voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.000 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Zwinderen. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.400€1.600 – €2.100halve dag
1 bocht€5.150 – €8.400€3.200 – €6.6001/2 dag
Twee bochten€5.600 – €11.300€3.550 – €7.6005,5 uur
Spiltrap€7.800 – €14.200€4.950 – €10.400Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Zwinderen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zwinderen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u tot wel 30% – 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-zwinderen-7864

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Zwinderen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.850 inclusief installatie. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele extra’s zoals een hoofdsteun.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Coevorden. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een lift uitkiezen die in lijn is met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer informatie of direct een WMO-melding doen? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mail: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Zwinderen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een showroom of adviespunt in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u meerdere systemen tonen en adviseert welk soort lift rijmt met uw budget en situatie. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vindt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Zwinderen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Zwinderen.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 professionele fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten beloven een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 grote producenten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe, Minivator. Bekende adviseurs van merken als deze zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, TipTop, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Zwinderen binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Platinum & Heymer bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1100.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Zwinderen is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zwinderen verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 135 KG & 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie