Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Exloo

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Exloo verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze webpagina treft u nuttige beschrijvingen aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €1650 tot maar liefst €8500, inclusief montage.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Borger-Odoorn | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7875
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Exloo juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt bepaald door twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.500 of nog duurder.
 • Opties zoals een vijfpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Exloo. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.300€1.800 – €2.2504 uur
1 bocht€5.150 – €9.800€3.150 – €6.9004,5 uur
Meerdere bochten€6.050 – €10.100€4.100 – €7.7005,5 uur
Spiltrap€7.900 – €13.900€5.300 – €9.200Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Exloo.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Exloo kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 40% vergeleken met een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-exloo-7875

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Exloo voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.350 incl. installatie. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Borger-Odoorn. Inwoners met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een veilige manier zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een model kopen die aansluit op uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mailadres: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Exloo vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u een aantal opties laten zien en informeert u over welk model matcht met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel bieden wij leveranciers en merken die ook liften monteren in Exloo.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Exloo.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn diverse betrouwbare traplift bouwers met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars hanteren een snelle levering en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse geschikte fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Extrema, Heymer, Platinum, Minivator. Erkende specialisten van deze merken zijn o.a. RecentLift, Smienk, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de montage van een traplift in Exloo al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Triwa & Strobbe hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Exloo is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Exloo benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG tot 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie