Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Emmer-Compascuum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Emmer-Compascuum maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u risicoloos en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl leest u handige specificaties inzake trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Daarbovenop kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Emmen.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1700 tot wel €8800, incl. montage.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Emmen | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7881
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 60

Kosten traplift Emmer-Compascuum juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een hoofdsteun zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Emmer-Compascuum. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.950€1.550 – €2.200halve dag
Eén bocht€4.900 – €9.200€3.100 – €6.7004,5 uur
Meerdere bochten€5.850 – €11.400€4.350 – €7.2006 uur
Draaiende trap€8.450 – €12.700€4.950 – €9.1001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Emmer-Compascuum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Emmer-Compascuum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 45% vergeleken met een nieuw model. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkooppunten hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-emmer-compascuum-7881

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Emmer-Compascuum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.500 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 inclusief installatie. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een luxe stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Emmen door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Emmen. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist verkent of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna ontvangt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een traplift laten monteren die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7811 AP, Emmen
 • Website: www.emmen.nl
 • E-mailadres: zorgloket@emmen.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Emmer-Compascuum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een showroom of adviespunt in de omgeving. Een getrainde specialist kan u meerdere systemen tonen en adviseert u over welk soort lift rijmt met uw woning en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Emmer-Compascuum.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Emmer-Compascuum.

Geschikte merken
In Nederland zijn verschillende goede ontwikkelaars werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten hanteren een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere populaire ontwikkelaars Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Platinum, Heymer, Triwa, Minivator. Populaire (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, Vegro, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitzoeken van een passende huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Emmer-Compascuum binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als ThyssenKrupp of Smienk verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare 1000XXL.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Emmer-Compascuum is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Emmer-Compascuum werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak ligt dat tussen de 135 KG & 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie