Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Klazienaveen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Klazienaveen verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u risicoloos en zeer eenvoudig gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina kunt u aan de slag met handige details over trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Emmen.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De prijzen variëren tussen €2200 tot maar liefst €9400, incl. montage.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Emmen | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7891
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Klazienaveen mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.350 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een automatische schuifrail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Klazienaveen. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.750 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€5.150 – €9.700€2.900 – €6.2004,5 uur
2 bochten€6.200 – €11.300€3.750 – €7.7006 uur
Wenteltrap€8.150 – €13.500€5.300 – €10.000Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Klazienaveen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Klazienaveen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u al snel 40% op de aanschafwaarde. Ook helpt u verspilling tegengaan. Flink wat fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-klazienaveen-7891

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Klazienaveen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Bovendien onderscheiden we buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 inclusief plaatsing. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Emmen via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Emmen. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Nadien verstrekken ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een stoellift aanschaffen die matcht met uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk aan de slag met een aanvraag? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7811 AP, Emmen
 • Website: www.emmen.nl
 • E-mailadres: zorgloket@emmen.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Klazienaveen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de omgeving. Een erkende adviseur kan u passende systemen demonstreren en adviseert u over welk systeem matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder staan leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Klazienaveen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Klazienaveen.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal populaire traplift fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten bieden een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse professionele traplift bouwers De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Triwa, Strobbe, Platinum, Extrema. Populaire adviseurs van deze merken zijn o.a. Vegro, Smienk, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de montage van een traplift in Klazienaveen binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Acorn en Extrema hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950+.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Klazienaveen is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Klazienaveen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak schommelt dat tussen de 115 KG & 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie