Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Klazienaveen-Noord

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Klazienaveen-Noord maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina vindt u nuttige adviezen met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Emmen.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Risicoloos en op een plezierige manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1750 oplopend tot 9600, inclusief installatie.
 • Soms ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Emmen | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7889
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftTriwa TR 55

Kosten traplift Klazienaveen-Noord juni 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €6.950.
 • Extra opties als een draaifunctie zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Klazienaveen-Noord. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.800 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.500 – €9.600€2.600 – €6.2005 uur
Twee bochten€5.550 – €11.200€3.750 – €7.9005,5 uur
Wenteltrap€8.250 – €12.100€5.400 – €10.1005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Klazienaveen-Noord.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Klazienaveen-Noord kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden goed getest en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u zo 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. De meeste leveranciers bieden een assortiment met tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-klazienaveen-noord-7889

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Klazienaveen-Noord voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.400 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 inclusief montage. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenautomatische voetenplank.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Emmen d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Emmen. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist verkent of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door opstapjes of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna verstrekken ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een lift aanschaffen die in lijn is met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct aan de slag met een aanvraag? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7811 AP, Emmen
 • Website: www.emmen.nl
 • E-mailadres: zorgloket@emmen.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Klazienaveen-Noord lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom in de regio. Een erkende adviseur kan u geschikte liften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering voldoet aan uw wensen en budget. Het gros van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Klazienaveen-Noord.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Klazienaveen-Noord.

Populaire merken
In uw regio zijn meerdere betrouwbare ontwikkelaars operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten waarborgen een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal populaire traplift bouwers Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Extrema, Platinum, Triwa, Strobbe. Grote installateurs van deze modellen zijn TipTop, RecentLift, Smienk, Vegro, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een goede huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de installatie van een traplift in Klazienaveen-Noord al binnen 2 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Platinum + PractiComfort verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Solus.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Klazienaveen-Noord is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Klazienaveen-Noord benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG – 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie