Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Erica

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Erica maakt het mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina bieden wij nuttige gegevens t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Daarbovenop kunt u online en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Emmen.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €1800 oplopend tot 9900, inclusief installatie.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Emmen | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7887
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Erica juli 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs hangt af van 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Vaak geldt er een meerprijs voor opties zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.450 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Erica. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.850 – €2.3004 uur
1 bocht€5.000 – €8.100€2.550 – €5.6004,5 uur
Twee bochten€6.500 – €10.300€4.150 – €8.0006 uur
Spiltrap€7.950 – €12.000€5.400 – €9.0006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Erica.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Erica kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aanschafwaarde. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat fabrikanten hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-erica-7887

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle producten beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Erica voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.550 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 incl. installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Emmen via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Emmen. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert gaat na of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Nadien sturen ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een model laten installeren die aansluit op uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of gelijk aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7811 AP, Emmen
 • Website: www.emmen.nl
 • E-mail: zorgloket@emmen.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Erica lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom in de buurt. Een ervaren adviseur kan u meerdere opties tonen en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model rijmt met uw situatie. Een groot deel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder bekijkt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Erica.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Erica.

Geschikte merken
In uw regio zijn verschillende bekende traplift fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten beloven een snelle levering en goede after service. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere bekende leveranciers De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Minivator, Strobbe, Extrema, Heymer. Betrouwbare verkopers van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Smienk, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Erica binnen een paar weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Handicare & 123 traplift bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Air.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Erica is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Erica benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 115 KG – 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie