Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuw-Dordrecht

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Nieuw-Dordrecht maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u zelfstandig en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Onderstaand leest u uitgebreide tips t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, technische details, de montagekosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Emmen.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2250 oplopend tot 9400, inclusief installatie.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteEmmen | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7885
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftTriwa TR 80

Kosten traplift Nieuw-Dordrecht juni 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €6.900.
 • Opties zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder bieden wij de begrote kosten van het monteren van een traplift in Nieuw-Dordrecht. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.950€1.700 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.450 – €9.100€2.500 – €6.300halve dag
Twee bochten€5.750 – €10.400€4.000 – €7.6001 dag
Draaiende trap€7.500 – €13.700€4.600 – €9.900Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuw-Dordrecht.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Nieuw-Dordrecht is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u maar zo 35% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-nieuw-dordrecht-7885

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Nieuw-Dordrecht voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 incl. installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische schuifrail.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften kosten al snel €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Emmen door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Emmen. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens geven ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een lift selecteren die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7811 AP, Emmen
 • Website: www.emmen.nl
 • E-mailadres: zorgloket@emmen.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Nieuw-Dordrecht vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal uitvoeringen laten zien en informeert welk type lift past voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Nieuw-Dordrecht.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Nieuw-Dordrecht.

Bekende merken
In uw omgeving zijn vijf populaire ontwikkelaars werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers waarborgen een korte levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal professionele traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Triwa, Minivator, Heymer, Platinum. Populaire dealers van deze modellen zijn Vegro, PractiComfort, TipTop, Smienk, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Nieuw-Dordrecht binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Triwa of RecentLift verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 2000.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nieuw-Dordrecht is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nieuw-Dordrecht hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal valt dit binnen een marge van 110 KG & 160 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie