Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zwartemeer

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Zwartemeer maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Aan de hand van deze website vindt u belangrijke details betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Emmen.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De prijzen variëren tussen €1500 tot wel €9500, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteEmmen | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7894
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Curve

Kosten traplift Zwartemeer april 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs hangt af van 2 onderdelen: het soort trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.000 of meer.
 • Extra opties zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Zwartemeer. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.350€1.700 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€5.400 – €8.000€2.650 – €6.9005 uur
Meerdere bochten€5.650 – €11.200€3.950 – €7.6005,5 uur
Spiltrap€8.200 – €12.400€4.700 – €10.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zwartemeer.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Zwartemeer is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u maar zo 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-zwartemeer-7894

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Zwartemeer voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien onderscheiden we systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.400 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.800 incl. plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een hoofdsteun.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Emmen binnen de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Emmen. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat na of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Nadien verstrekken ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type uitzoeken die in lijn is met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of direct aanmelden voor de WMO? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7811 AP, Emmen
 • Website: www.emmen.nl
 • E-mailadres: zorgloket@emmen.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Zwartemeer onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal stoelliften tonen en informeert u over welk merk/model aansluit op uw situatie. De meeste verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder staan fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Zwartemeer.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Zwartemeer.

Geschikte merken
In ons land zijn 5 erkende merken met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers beloven een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden meerdere grote traplift fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er ook producten verkocht van Triwa, Minivator, Strobbe, Platinum, Extrema. Gerenommeerde adviseurs van bovengenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, TipTop, RecentLift, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een fijne huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Zwartemeer binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Platinum + Heymer beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Starla.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Zwartemeer is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zwartemeer hanteert een maximale draagkracht in KG. Vaak schommelt dat tussen de 110 KG & 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie