Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Roswinkel

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Roswinkel vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site bieden wij bruikbare gegevens over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe het werkt, de montagekosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Emmen.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2000 en €9100, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Emmen | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7895
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Roswinkel juli 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak komen er additionele kosten bij voor opties zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel treft u de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Roswinkel. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.550€1.600 – €2.3004,5 uur
1 bocht€4.800 – €8.300€3.500 – €6.3001/2 dag
Twee bochten€6.150 – €11.800€4.100 – €7.1001 dag
Wenteltrap€8.350 – €14.400€5.350 – €9.6005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Roswinkel.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Roswinkel kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u maar zo 55% op de aankoopprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat fabrikanten hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-roswinkel-7895

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Roswinkel voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Verder verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.350 incl. montage.De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Emmen door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Emmen. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en beslist of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens sturen ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een systeem laten monteren dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7811 AP, Emmen
 • Website: www.emmen.nl
 • E-mail: zorgloket@emmen.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Roswinkel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte opties introduceren en informeert u over welk systeem past bij uw trap, situatie en budget. Veel dealers hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel bieden wij aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Roswinkel.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Roswinkel.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn diverse geschikte fabrikanten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars hanteren een vlotte levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 bekende traplift bouwers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Minivator, Strobbe, Extrema, Platinum. Bekende (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn RecentLift, TipTop, 123traplift, Vegro, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitkiezen van een passende huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Roswinkel in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Stannah + Heymer verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare Freecurve.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Roswinkel is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Roswinkel werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 115 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie