Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Geesbrug

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Geesbrug biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u veilig en moeiteloos naar boven en naar beneden. Onderstaand kunt u aan de slag met waardevolle adviezen over trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe het werkt, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Coevorden.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schommelen tussen €2400 & €9700, inclusief installatie.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteCoevorden | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7917
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Geesbrug mei 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra opties als een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.650.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €6.950 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een vijfpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht bieden wij de marktprijzen van het monteren van een traplift in Geesbrug. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.300€1.600 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€5.050 – €9.100€2.900 – €5.4005 uur
Twee bochten€5.750 – €10.100€4.050 – €7.2001 dag
Spiltrap€7.500 – €13.400€5.450 – €9.400Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Geesbrug.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Geesbrug is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u maar zo 40% vergeleken met een nieuw model. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-geesbrug-7917

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Geesbrug voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.750 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 inclusief plaatsing. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Coevorden. Mensen met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. De consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag nu een model uitzoeken die aansluit op uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer weten of snel een aanvraag indienen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mailadres: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Geesbrug vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u een aantal liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk model aansluit op uw budget en situatie. Veel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht treft u winkels en producenten die ook actief zijn in Geesbrug.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Geesbrug.

Bekende merken
In uw omgeving zijn meerdere populaire ontwikkelaars werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten hanteren een vlotte levertijd en een goede service. U kunt hier direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden meerdere professionele traplift bouwers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Platinum, Extrema, Triwa, Minivator. Populaire wederverkopers van deze merken zijn o.a. RecentLift, Smienk, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de montage van een traplift in Geesbrug binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Minivator & Extrema verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Geesbrug is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Geesbrug hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis ligt dat tussen de 125 KG – 160 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze situaties bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie