Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Elim

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Elim maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Hieronder bekijkt u uitgebreide tips met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Daarnaast kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hoogeveen.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een veilige en comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De tarieven variëren tussen €1850 oplopend tot 9500, inclusief montage.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHoogeveen | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7916
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Elim juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs is afhankelijk van twee factoren: het type trap maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.500 of meer.
 • Extra opties zoals een automatische klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in Elim. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.700€1.700 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€5.000 – €9.700€3.400 – €5.7001/2 dag
2 bochten€6.450 – €10.100€3.550 – €7.700Hele dag
Spiltrap€8.050 – €13.100€4.750 – €9.300Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Elim.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Elim kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u gemakkelijk 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de leveranciers kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-elim-7916

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Elim voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Ook bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.350 incl. installatie. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoogeveen met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Hoogeveen. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist gaat na of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Na deze termijn sturen ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een stoellift uitkiezen dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of snel een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dekkerplein 1
 • 7901 BZ, Hoogeveen
 • Website: www.hoogeveen.nl
 • E-mail: info@hoogeveen.nl
 • Telefoonnummer: 140528

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Elim zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of diverse trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer in de buurt. Een getrainde specialist kan u verschillende liften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering in lijn is met uw wensen en budget. Een groot deel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht staan de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Elim.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met goede leveranciers van trapliften in Elim.

Bekende merken
In uw omgeving zijn vijf bekende ontwikkelaars met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten waarborgen een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn een aantal professionele fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Minivator, Heymer, Platinum, Strobbe. Grote montagepartners van eerdergenoemde merken zijn Vegro, RecentLift, Smienk, 123traplift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist zal u helpen bij het vinden van een passende huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Elim binnen één tot twee weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Otolift of Extrema verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Elim is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Elim hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 120 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie