Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noordscheschut

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Noordscheschut biedt uitkomst! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u veilig en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Via deze website leest u waardevolle tips ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Hoogeveen.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1950 en €9600, incl. plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Hoogeveen | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7914
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Noordscheschut februari 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs hangt af van twee factoren: de vorm van de trap en extra opties. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €6.950 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een automatische schuifrail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Noordscheschut. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.850 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.250 – €8.600€2.750 – €5.9001/2 dag
Twee bochten€5.850 – €11.300€4.300 – €7.4005,5 uur
Draaiende trap€7.650 – €14.200€4.850 – €9.6006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Noordscheschut.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Noordscheschut is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u zo 60% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat aanbieders bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-noordscheschut-7914

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Noordscheschut voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts verkoopt men buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 inclusief montage. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoogeveen met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hoogeveen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Na deze termijn krijgt u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een lift laten monteren die rijmt met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dekkerplein 1
 • 7901 BZ, Hoogeveen
 • Website: www.hoogeveen.nl
 • E-mailadres: info@hoogeveen.nl
 • Telefoonnummer: 140528

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Noordscheschut zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of verschillende trapliften uitproberen? Bezoek dan een showroom/dealer in de regio. Een productspecialist kan u een aantal opties laten zien en adviseert welke uitvoering matcht met uw trap, situatie en budget. Veel dealers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Noordscheschut.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Noordscheschut.

Goede merken
In Nederland zijn 5 bekende fabrikanten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers garanderen een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftInnovatief en compact design
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele erkende ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Triwa, Heymer, Strobbe, Platinum. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn TipTop, Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het kopen van een passende huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de installatie van een traplift in Noordscheschut binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Minivator of Smienk hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Siena.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Noordscheschut is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Noordscheschut verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal ligt dat tussen de 110 KG tot 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie