Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuweroord

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Nieuweroord maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u zonder risico en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via onze vergelijker bekijkt u nuttige informatie betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe het technisch werkt, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hoogeveen.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1500 en €10100, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHoogeveen | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7911
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Nieuweroord juni 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: uw trapsituatie en eventuele extra’s. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550 of meer.
 • Extra opties als een opklapbare rail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Nieuweroord. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.400€1.650 – €2.200halve dag
1 bocht€5.450 – €9.600€3.300 – €6.4004,5 uur
Meerdere bochten€5.950 – €10.900€3.900 – €8.0005,5 uur
Draaiende trap€8.450 – €12.700€4.650 – €9.2006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuweroord.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nieuweroord is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u maar zo 40% op de aankoopprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-nieuweroord-7911

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Nieuweroord voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 inclusief plaatsing. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte firma die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoogeveen binnen de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Hoogeveen. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door opstapjes of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt nu een lift laten installeren die matcht met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of meteen aan de slag met een aanvraag? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dekkerplein 1
 • 7901 BZ, Hoogeveen
 • Website: www.hoogeveen.nl
 • E-mailadres: info@hoogeveen.nl
 • Telefoonnummer: 140528

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Nieuweroord zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere liften tonen en geeft aan welk merk/model past bij uw wensenlijstje en budget. Veel winkels hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Nieuweroord.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Nieuweroord.

Professionele merken
In Nederland zijn vijf professionele fabrikanten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers focussen zich op een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan meerdere bekende fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Minivator, Strobbe, Triwa, Extrema. Erkende montagepartners van deze merken zijn o.a. RecentLift, Smienk, Vegro, TipTop, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het vinden van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Nieuweroord binnen een paar weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Dealers als ThyssenKrupp of 123 traplift verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Platinum Horizon.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Nieuweroord is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Nieuweroord werkt met een maximale draagkracht in KG. In de basis valt dit binnen een marge van 120 KG tot 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie