Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Alteveer

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Alteveer maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u op een veilige manier en op een prettige manier de trap op en af. Aan de hand van deze website bekijkt u belangrijke details m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hoogeveen.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1600 oplopend tot 8700, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHoogeveen | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7915
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Alteveer juni 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.000.
 • Een upgrade zoals een opklapbare rail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Alteveer. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.650 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.900 – €8.500€3.200 – €6.0001/2 dag
2 bochten€5.850 – €10.700€3.950 – €7.500Hele dag
Spiltrap€7.500 – €13.500€5.100 – €10.0001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Alteveer.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Alteveer is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden goed getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u zo 40% op de nieuwprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Veel merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-alteveer-7915

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Alteveer voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.250 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 inclusief plaatsing. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften kosten al gauw €13.800.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoogeveen d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hoogeveen. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-12 weken. Vervolgens geven ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten installeren die voldoet aan uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of gelijk aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dekkerplein 1
 • 7901 BZ, Hoogeveen
 • Website: www.hoogeveen.nl
 • E-mailadres: info@hoogeveen.nl
 • Telefoonnummer: 140528

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Alteveer subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en vertelt welk model voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bieden wij merken en winkels die ook kunnen leveren in Alteveer.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Alteveer.

Betrouwbare merken
In ons land zijn vijf bekende producenten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars staan bekend om een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse betrouwbare leveranciers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Minivator, Heymer, Extrema, Platinum. Bekende dealers van deze merken zijn o.a. Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Alteveer al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Acorn of Strobbe verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950+.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Alteveer is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Alteveer hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel fluctueert dat tussen de 120 KG – 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze gevallen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie