Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwlande

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Nieuwlande kan u daarbij helpen! Flink wat mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u risicoloos en zonder enige inspanning in uw eigen huis blijven wonen. Via deze website treft u handige gegevens omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kan men gelijk en zonder moeite een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Coevorden.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Risicoloos en op een aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €1600 & €9600, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Coevorden | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7929
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Nieuwlande juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens komen er additionele kosten bij voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.300 incl. montage.
 • Extra opties als een 4-puntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Nieuwlande. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.550 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.250 – €9.600€3.150 – €5.800halve dag
Twee bochten€6.450 – €10.600€3.550 – €7.4006 uur
Draaiende trap€8.100 – €12.400€4.550 – €9.1005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwlande.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nieuwlande is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u zo 50% op de aanschafwaarde. Bovendien is dat een duurzame investering. Flink wat merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-nieuwlande-7929

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Nieuwlande voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 inclusief plaatsing. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs hangt af van de grootte van de trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Coevorden. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent analyseert of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een model laten monteren die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mailadres: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Nieuwlande onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een erkende adviseur kan u een aantal stoelliften demonstreren en informeert u over welk merk/model voldoet aan de situatie en het budget. Veel winkeliers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften monteren in Nieuwlande.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Nieuwlande.

Goede merken
In uw regio zijn verschillende bekende ontwikkelaars werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers staan voor een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit meerdere betrouwbare traplift bouwers Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator, Platinum. Grote dealers van deze merken zijn o.a. Smienk, TipTop, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Nieuwlande in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Stannah + RecentLift bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Starla.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Nieuwlande is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Nieuwlande communiceert een maximale draagkracht in KG. Vaak schommelt dat tussen de 100 KG en 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie