Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hollandscheveld

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Hollandscheveld biedt uitkomst! Veel senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website bekijkt u handige gegevens omtrent trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, de werking, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u direct op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Hoogeveen.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2100 & €9300, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHoogeveen | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7926
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire liftOtolift Two

Kosten traplift Hollandscheveld februari 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Bovendien komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.200 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel verstrekken wij de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Hollandscheveld. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.950€1.700 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.550 – €8.100€2.500 – €5.7001/2 dag
Twee bochten€5.850 – €10.000€4.500 – €7.8005,5 uur
Draaiende trap€8.000 – €14.300€5.050 – €10.900Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hollandscheveld.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Hollandscheveld is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u tot wel 45% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Veel aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-hollandscheveld-7926

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Hollandscheveld voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.650 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.500 incl. installatie. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoogeveen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hoogeveen. Mensen met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist verkent of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door opstapjes of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een traplift selecteren dat past bij uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel een WMO-melding doen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dekkerplein 1
 • 7901 BZ, Hoogeveen
 • Website: www.hoogeveen.nl
 • E-mail: info@hoogeveen.nl
 • Telefoonnummer: 140528

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Hollandscheveld onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte opties demonstreren en informeert u over welk type lift past voldoet aan uw wensen en budget. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder staan aanbieders en merken die ook actief zijn in Hollandscheveld.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Hollandscheveld.

Populaire merken
In uw omgeving zijn een aantal populaire leveranciers aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten garanderen een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn enkele populaire merken Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Extrema, Heymer, Platinum, Minivator. Populaire installateurs van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Hollandscheveld al binnen 2 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Stannah + PractiComfort bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950+.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Hollandscheveld is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hollandscheveld hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen wisselt dat tussen de 115 KG – 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie