Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Linde

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Linde biedt uitkomst! Meer en meer senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zelfstandig en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij praktische beschrijvingen betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio De Wolden.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1850 & €9300, incl. plaatsing.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteDe Wolden | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7925
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Linde juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.050.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte bekijkt u de begrote kosten van het monteren van een traplift in Linde. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.850 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.600 – €9.300€2.800 – €5.4005 uur
2 bochten€6.150 – €11.100€3.850 – €7.1001 dag
Spiltrap€7.550 – €14.000€5.300 – €9.1005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Linde.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Linde is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u zo 55% vergeleken met een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. De meeste leveranciers hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-linde-7925

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Linde voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien bestaan er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.550 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 incl. plaatsing. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al gauw €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Wolden via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente De Wolden. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en comfortabel van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente De Wolden (https://www.dewolden.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door opstapjes of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Vanaf dat moment geven ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een systeem kopen die aansluit op uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 2
 • 7921 GD, De Wolden
 • Website: www.dewolden.nl
 • E-mail: gemeente@dewolden.nl
 • Telefoonnummer: 140528

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Linde zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte opties tonen en adviseert u over welk model matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder vindt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Linde.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Linde.

Populaire merken
In uw regio zijn 5 geschikte merken aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden enkele erkende ontwikkelaars Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa, Heymer. Gerenommeerde verkopers van merken als deze zijn Smienk, Vegro, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitzoeken van de beste huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Linde binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Stannah of PractiComfort hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Linde is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Linde benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 125 KG tot 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie