Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kerkenveld

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Kerkenveld biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website bekijkt u waardevolle gegevens m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kan men kosteloos en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio De Wolden.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De kosten liggen tussen de €2600 en €8500, inclusief montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente De Wolden | Merken en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7926
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Kerkenveld juli 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs is afhankelijk van twee factoren: de vorm van de trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.350 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een luxe stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder voorzien we u van de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Kerkenveld. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.800€1.800 – €2.250Dagdeel
1 bocht€5.500 – €9.300€3.000 – €6.700Dagdeel
Meerdere bochten€5.950 – €10.000€3.950 – €7.000Eén dag
Wenteltrap€7.550 – €13.400€4.900 – €10.1006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Kerkenveld.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Kerkenveld is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u eenvoudig 45% op de nieuwprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-kerkenveld-7926

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Kerkenveld voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens bestaan er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 inclusief plaatsing. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen kosten al snel €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Wolden via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente De Wolden. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn comfortabel in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente De Wolden (https://www.dewolden.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Hierna krijgt u informatie over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een type laten installeren dat past bij uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of meteen aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 2
 • 7921 GD, De Wolden
 • Website: www.dewolden.nl
 • E-mail: gemeente@dewolden.nl
 • Telefoonnummer: 140528

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Kerkenveld zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u de populaire modellen demonstreren en geeft aan welk soort lift voldoet aan de situatie en het budget. Een groot deel van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Kerkenveld.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Kerkenveld.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn meerdere populaire traplift fabrikanten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten werken met een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit diverse geschikte merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Minivator, Platinum, Heymer, Extrema. Gerenommeerde verkopers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Kerkenveld binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Platinum & Extrema beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Otolift Line.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Kerkenveld is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Kerkenveld hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak schommelt dat tussen de 100 KG & 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie