Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Staphorst

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Staphorst maakt het mogelijk! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site bieden wij bruikbare details aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Staphorst.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven liggen tussen de €2000 & €9900, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Staphorst | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7951
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Staphorst juli 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt bepaald door twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.300 incl. montage.
 • Opties zoals een automatische voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder vindt u indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Staphorst. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.550 – €2.300Dagdeel
Eén bocht€4.500 – €8.500€3.050 – €5.700halve dag
Meerdere bochten€5.850 – €11.700€4.500 – €7.800Hele dag
Wenteltrap€8.550 – €13.600€4.750 – €10.6006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Staphorst.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Staphorst is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer fabrikanten kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-staphorst-7951

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Staphorst voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 incl. plaatsing. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte firma die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Staphorst via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Staphorst. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Staphorst (https://www.staphorst.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. opstapjes of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type selecteren die in lijn is met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct aanmelden voor de WMO? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Binnenweg 26
 • 7951 DE, Staphorst
 • Website: www.staphorst.nl
 • E-mailadres: gemeente@staphorst.nl
 • Telefoonnummer: 0522467487

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Staphorst vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de regio. Een ervaren adviseur kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model past bij de situatie en het budget. Een groot deel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder staan verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Staphorst.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Staphorst.

Betrouwbare merken
In ons land zijn diverse bekende fabrikanten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers bieden een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftInnovatief en compact design
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn meerdere populaire merken Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Triwa, Minivator, Extrema, Strobbe. Erkende aanbieders van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal de montage van een traplift in Staphorst al binnen 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Platinum en Heymer hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Flow.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Staphorst is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Staphorst communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG en 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie