Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Meppel

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Meppel maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zorgeloos en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze website treft u handige adviezen met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Meppel.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder risico en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De totale kosten variëren tussen €2150 tot zo’n €9600, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Meppel | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7942
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftPlatinum Curve

Kosten traplift Meppel mei 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.250 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een meedraaiende stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel treft u de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Meppel. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.300€1.750 – €2.350Dagdeel
1 bocht€4.900 – €8.800€2.600 – €6.500Dagdeel
Meerdere bochten€6.000 – €10.200€4.200 – €7.1005,5 uur
Draaiende trap€7.700 – €14.300€4.800 – €9.5005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Meppel.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Meppel is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is dat een duurzame investering. Flink wat showrooms hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-meppel-7942

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Meppel voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Verder onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 inclusief plaatsing. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Meppel met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Meppel. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een prettige manier zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Meppel (https://www.meppel.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent onderzoekt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een type laten plaatsen die matcht met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Grote Oever 26
 • 7941 BJ, Meppel
 • Website: www.meppel.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@meppel.nl
 • Telefoonnummer: 140522

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Meppel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire uitvoeringen demonstreren en adviseert u over welk systeem past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder vindt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Meppel.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Meppel.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf erkende traplift fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars focussen zich op een snelle montage en goede after service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden verschillende geschikte producenten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Platinum, Triwa, Minivator, Extrema. Bekende (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, Smienk, RecentLift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de installatie van een traplift in Meppel binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Acorn & RecentLift verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 950.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Meppel is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Meppel hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 100 KG & 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie