Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rogat

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Rogat vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op Trapliftexpert.nl treft u nuttige details m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, de werking, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Ook kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Meppel.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De totale kosten schommelen tussen €2350 tot zo’n €8000, incl. montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteMeppel | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7949
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftHandicare 2000

Kosten traplift Rogat juni 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.250.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 of nog duurder.
 • Opties zoals een vierpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel treft u de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Rogat. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.850 – €2.1004 uur
1 bocht€4.900 – €8.300€3.300 – €6.700halve dag
Twee bochten€6.450 – €10.800€3.750 – €7.7006 uur
Wenteltrap€8.400 – €12.600€4.700 – €9.000Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Rogat.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Rogat is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 40% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Het gros van de verkooppunten hebben een ruim aanbod met tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-rogat-7949

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Rogat voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.900 incl. plaatsing. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Meppel door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Meppel. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een veilige manier zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Meppel (https://www.meppel.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien krijgt u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een type kiezen die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of snel hulp aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Grote Oever 26
 • 7941 BJ, Meppel
 • Website: www.meppel.nl
 • E-mail: wmo-loket@meppel.nl
 • Telefoonnummer: 140522

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Rogat bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een ervaren adviseur kan u passende modellen demonstreren en informeert u over welk model past bij uw situatie. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Rogat.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Rogat.

Professionele merken
In uw regio zijn enkele geschikte leveranciers aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken staan bekend om een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal populaire traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Strobbe, Triwa, Heymer, Extrema, Platinum. Bekende specialisten van de genoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, Vegro, 123traplift, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een goede huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Rogat binnen een paar weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Stannah en 123 traplift verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare Freecurve.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Rogat is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Rogat hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel wisselt dat tussen de 130 KG & 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie