Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stuifzand

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Stuifzand maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zonder moeite de trap op en af. Op deze pagina kunt u aan de slag met nuttige beschrijvingen betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, hoe het werkt, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kan men kosteloos op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Hoogeveen.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1600 & €10100, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHoogeveen | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7934
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire trapliftStannah Starla

Kosten traplift Stuifzand juni 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs komt tot stand middels twee zaken: het type trap maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.200.
 • Extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Stuifzand. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.650 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€5.350 – €9.600€3.350 – €6.200Dagdeel
Twee bochten€5.750 – €10.500€3.550 – €7.0006,5 uur
Wenteltrap€8.500 – €13.700€4.650 – €10.2006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Stuifzand.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Stuifzand is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u al snel 40% – 45% op de aankoopprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Veel leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-stuifzand-7934

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Stuifzand voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Verder kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.250 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 incl. montage.Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor opgewassen tegenelk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoogeveen via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Hoogeveen. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Door de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Aansluitend krijgt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een type laten monteren dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dekkerplein 1
 • 7901 BZ, Hoogeveen
 • Website: www.hoogeveen.nl
 • E-mail: info@hoogeveen.nl
 • Telefoonnummer: 140528

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Stuifzand vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u passende stoelliften introduceren en geeft aan welk systeem matcht met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook liften monteren in Stuifzand.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Stuifzand.

Populaire merken
In uw omgeving zijn meerdere bekende leveranciers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken staan voor een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan diverse grote producenten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Minivator, Strobbe, Heymer, Triwa. Erkende (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn TipTop, Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist helpt u graag bij het uitzoeken van een goede huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Stuifzand binnen een paar weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Minivator of Strobbe verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Stuifzand is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Stuifzand communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 115 KG – 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie