Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Pesse

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Pesse maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zonder risico en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze site leest u handige informatie betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de onkosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Hoogeveen.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2000 tot wel €9100, inclusief installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Tarieven traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHoogeveen | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7933
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire liftStannah Siena

Kosten traplift Pesse juni 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €6.950 incl. montage.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel bieden wij indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Pesse. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.300€1.850 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.900 – €9.900€2.850 – €5.500Dagdeel
2 bochten€6.450 – €11.500€3.800 – €7.500Eén dag
Spiltrap€8.300 – €14.400€4.750 – €10.8001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Pesse.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Pesse kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u al snel 45% vergeleken met een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-pesse-7933

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Pesse voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.350 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 inclusief installatie. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische draaifunctie van de stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende firma die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften kosten al gauw €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoogeveen door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hoogeveen. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Nadien krijgt u informatie over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een stoellift uitzoeken die voldoet aan uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of nu direct aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dekkerplein 1
 • 7901 BZ, Hoogeveen
 • Website: www.hoogeveen.nl
 • E-mail: info@hoogeveen.nl
 • Telefoonnummer: 140528

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Pesse lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u de populaire uitvoeringen laten zien en adviseert u over welk systeem past bij uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst vindt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Pesse.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Pesse.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 erkende traplift fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars werken met een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende grote traplift bouwers Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Platinum, Minivator, Triwa, Extrema, Strobbe. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Pesse in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Handicare en Extrema hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Pesse is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Pesse communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG tot 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie