Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tiendeveen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Tiendeveen maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zonder risico en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze website leest u nuttige gegevens ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, technische details, de installatiekosten, de WMO en populaire leveranciers. Bovendien kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Hoogeveen.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De tarieven liggen tussen de €1600 oplopend tot 10200, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHoogeveen | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7936
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire liftStannah Sadler

Kosten traplift Tiendeveen juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De totaalprijs is afhankelijk van twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.300 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Tiendeveen. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.350€1.850 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€4.650 – €9.300€3.050 – €5.2005 uur
2 bochten€6.250 – €10.200€4.050 – €7.2005,5 uur
Draaiende trap€7.500 – €12.500€5.400 – €9.300Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Tiendeveen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Tiendeveen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u gemakkelijk 50% op de aanschafwaarde. Tevens is dat een duurzame investering. Steeds meer verkopers kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-tiendeveen-7936

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Tiendeveen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 incl. plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een klaprail.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze liften kosten al snel €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoogeveen door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Hoogeveen. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een prettige manier zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als opstapjes of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Hierna sturen ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag nu een stoellift aanschaffen die rijmt met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dekkerplein 1
 • 7901 BZ, Hoogeveen
 • Website: www.hoogeveen.nl
 • E-mail: info@hoogeveen.nl
 • Telefoonnummer: 140528

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Tiendeveen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel in de regio. Een ervaren adviseur kan u verschillende stoelliften introduceren en geeft aan welk systeem matcht met uw trap, situatie en budget. Het gros van de aanbieders verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder staan merken en winkels die ook liften plaatsen in Tiendeveen.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Tiendeveen.

Bekende merken
In ons land zijn diverse professionele traplift bouwers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars werken met een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren enkele betrouwbare producenten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Platinum, Minivator, Triwa. Bekende verkopers van dergelijke merken zijn Vegro, TipTop, 123traplift, RecentLift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen bij het vinden van een geschikte huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Tiendeveen binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Acorn en Extrema hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare 1000.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Tiendeveen is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Tiendeveen verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen ligt dat tussen de 135 KG tot 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie