Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nijeveen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Nijeveen vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u zonder risico en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Via de TrapliftExpert bekijkt u waardevolle gegevens wat betreft trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u direct op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Meppel.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een veilige en comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2050 oplopend tot 8300, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Meppel | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7948
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftHandicare 1000

Kosten traplift Nijeveen juli 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs hangt af van twee zaken: het soort trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Daarnaast zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.500 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij de richtprijzen van het installeren van een traplift in Nijeveen. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.650 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.500 – €8.700€3.200 – €5.9001/2 dag
Twee bochten€6.300 – €11.200€3.550 – €7.3006 uur
Draaiende trap€8.200 – €12.900€5.100 – €10.400Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nijeveen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nijeveen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-nijeveen-7948

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Nijeveen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.250 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 inclusief montage. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Meppel met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Meppel. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Meppel (https://www.meppel.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna ontvangt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een systeem laten installeren die matcht met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Grote Oever 26
 • 7941 BJ, Meppel
 • Website: www.meppel.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@meppel.nl
 • Telefoonnummer: 140522

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Nijeveen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte modellen demonstreren en informeert u over welk model voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel treft u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Nijeveen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Nijeveen.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere erkende leveranciers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers bieden een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse grote fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Heymer, Minivator, Platinum. Gerenommeerde adviseurs van deze modellen zijn RecentLift, Vegro, Smienk, TipTop, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het vinden van een goede huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Nijeveen in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als ThyssenKrupp & PractiComfort hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Platinum Horizon.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Nijeveen is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nijeveen werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard valt dit binnen een marge van 120 KG & 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie