Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dalmsholte

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Dalmsholte maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u veilig en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site bekijkt u handige specificaties wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, de werking, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Daarnaast kunt u gratis en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Ommen.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een betrouwbare en plezante manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De kosten variëren tussen €2450 tot wel €9900, inclusief montage.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Ommen | Fabrikanten en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode8146
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Dalmsholte juni 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs is afhankelijk van 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.350.
 • Extra opties zoals een automatische voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Dalmsholte. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.650€1.750 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.200 – €8.100€3.500 – €6.700halve dag
Meerdere bochten€5.500 – €10.800€3.850 – €8.0006 uur
Draaiende trap€7.750 – €12.100€5.150 – €9.0001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Dalmsholte.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Dalmsholte is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u tot wel 50% op de nieuwprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de fabrikanten hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-dalmsholte-8146

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Dalmsholte voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Tevens verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.800 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 inclusief plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een klaprail.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ommen met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Ommen. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een prettige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Ommen (https://www.ommen.nl).
 2. De consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent gaat na of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna verstrekken ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een model laten installeren die voldoet aan uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Chevalleraustraat 2
 • 7731 EE, Ommen
 • Website: www.ommen.nl
 • E-mailadres: gemeente@ommen.nl
 • Telefoonnummer: 140529

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Dalmsholte subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u een aantal liften demonstreren en adviseert welk model past bij uw woning en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder staan merken en winkels die ook actief zijn in Dalmsholte.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Dalmsholte.

Bekende merken
In uw regio zijn enkele erkende producenten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten hanteren een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal betrouwbare merken Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Extrema, Heymer, Triwa, Minivator. Grote adviseurs van de genoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, Vegro, 123traplift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het kopen van een geschikte huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Dalmsholte binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Minivator + Strobbe verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Dalmsholte is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Dalmsholte communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard wisselt dat tussen de 120 KG tot 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie