Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lierderholthuis

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Lierderholthuis vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u weer zelf en zeer eenvoudig naar boven en naar beneden. Op Trapliftexpert.nl bieden wij handige informatie over trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de tarieven, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Ook kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Raalte.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2350 oplopend tot 9800, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Raalte | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8144
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Lierderholthuis juni 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.500 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische schuifrail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder verstrekken wij indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Lierderholthuis. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.750 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€5.100 – €8.400€2.800 – €5.200halve dag
Twee bochten€5.950 – €11.900€3.900 – €7.100Hele dag
Draaiende trap€7.600 – €12.600€4.600 – €10.6006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lierderholthuis.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Lierderholthuis is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u tot wel 40% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Het gros van de verkopers bieden een assortiment met tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-lierderholthuis-8144

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste modellen hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Lierderholthuis voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.400 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 inclusief plaatsing. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Dit model beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Raalte met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Raalte. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Raalte (https://www.raalte.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een traplift kiezen die in lijn is met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of direct een WMO-melding doen? In de box hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Zwolsestraat 16
 • 8101 AC, Raalte
 • Website: www.raalte.nl
 • E-mail: wmo@raalte.nl
 • Telefoonnummer: 0572347799

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Lierderholthuis subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom in de regio. Een erkende adviseur kan u een aantal opties laten zien en informeert welk systeem matcht met uw budget en situatie. Een groot deel van de winkels bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht treft u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Lierderholthuis.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Lierderholthuis.

Professionele merken
In uw omgeving zijn verschillende erkende traplift bouwers met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers beloven een vlotte levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan meerdere bekende leveranciers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Platinum, Triwa, Heymer, Minivator. Bekende wederverkopers van de genoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, TipTop, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Lierderholthuis binnen een paar weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als ThyssenKrupp en RecentLift verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Handicare 2000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Lierderholthuis is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Lierderholthuis benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke situaties bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie