Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heino

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Heino kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina kunt u aan de slag met bruikbare tips t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de tarieven, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Ook kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Raalte.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2000 tot maar liefst €9400, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteRaalte | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8141
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Veel gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Heino juni 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte prijs is afhankelijk van twee factoren: uw trapsituatie en eventuele extra’s. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Heino. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.500€1.700 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.500 – €9.900€3.350 – €5.900Dagdeel
Twee bochten€6.350 – €10.100€3.700 – €7.800Hele dag
Wenteltrap€7.500 – €13.300€5.550 – €9.500Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Heino.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Heino kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u tot wel 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Veel fabrikanten hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-heino-8141

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Heino voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.750 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.400 incl. installatie. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.750. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Raalte via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Raalte. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Raalte (https://www.raalte.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur verkent of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak opstapjes of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Nadien sturen ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag nu een systeem laten installeren die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Zwolsestraat 16
 • 8101 AC, Raalte
 • Website: www.raalte.nl
 • E-mail: wmo@raalte.nl
 • Telefoonnummer: 0572347799

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Heino lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften uitproberen? Het meest praktische is een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u meerdere mogelijkheden laten zien en adviseert u over welk soort lift voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Het gros van de verkooppunten verkopen diverse merken. In het schema hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Heino.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Heino.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele betrouwbare leveranciers actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten waarborgen een snelle levering en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit enkele professionele leveranciers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Triwa, Extrema, Platinum, Heymer. Grote installateurs van deze modellen zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, Smienk, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen met het vinden van een goede huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Heino al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Stannah en Strobbe hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 950+.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Heino is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Heino hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak ligt dat tussen de 110 KG tot 175 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke gevallen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie