Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wesepe

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Wesepe maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en op een prettige manier naar boven en naar beneden. In het volgende overzicht leest u belangrijke beschrijvingen betreffende trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Olst-Wijhe.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Risicoloos en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2250 tot zo’n €8000, incl. installatie.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Olst-Wijhe | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8124
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftTriwa TR 10

Kosten traplift Wesepe juni 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.000 of meer.
 • Een upgrade zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Wesepe. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.550 – €2.300halve dag
1 bocht€4.750 – €8.600€3.300 – €5.2004,5 uur
2 bochten€6.150 – €10.700€4.300 – €7.1006,5 uur
Draaiende trap€8.000 – €14.000€5.550 – €10.3006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wesepe.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Wesepe is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden grondig getest en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u tot wel 45% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. De meeste leveranciers hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-wesepe-8124

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle soorten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Wesepe voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.500 incl. installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.250. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Olst-Wijhe door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Olst-Wijhe. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Olst-Wijhe (https://www.olst-wijhe.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent analyseert of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment ontvangt u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag nu een type laten monteren die aansluit op uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Jan Schamhartstraat 5b
 • 8121 CM, Olst-Wijhe
 • Website: www.olst-wijhe.nl
 • E-mail: gemeente@olst-wijhe.nl
 • Telefoonnummer: 140570

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Wesepe zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende stoelliften tonen en adviseert u over welk type lift past matcht met uw woning en budget. De meeste verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst treft u merken en winkels die ook liften plaatsen in Wesepe.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Wesepe.

Goede merken
In ons land zijn diverse populaire fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers garanderen een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren vijf geschikte merken Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Triwa, Strobbe, Platinum, Heymer. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn Vegro, PractiComfort, TipTop, Smienk, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Wesepe in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Triwa en 123 traplift beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Wesepe is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Wesepe werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel ligt dat tussen de 100 KG – 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie