Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mariënheem

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Mariënheem vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Via deze pagina bekijkt u bruikbare beschrijvingen over trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, hoe het werkt, de prijzen, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kan men gelijk een brochure of een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Raalte.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder risico en op een plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1700 & €8600, incl. installatie.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Raalte | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8106
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 60

Kosten traplift Mariënheem juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs komt tot stand middels 2 factoren: de vorm van de trap en eventuele extra’s. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €6.950 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder treft u een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Mariënheem. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.800 – €2.1001/2 dag
1 bocht€5.250 – €9.900€2.950 – €6.9005 uur
Meerdere bochten€5.800 – €10.800€4.200 – €7.8006 uur
Draaiende trap€8.350 – €13.100€5.300 – €9.5001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Mariënheem.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Mariënheem is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u tot wel 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-marienheem-8106

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Mariënheem voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 inclusief montage. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een klaprail.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn te koop v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Raalte d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Raalte. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Raalte (https://www.raalte.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Nadien ontvangt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een type selecteren die in lijn is met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of wilt u aanmelden voor de WMO? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Zwolsestraat 16
 • 8101 AC, Raalte
 • Website: www.raalte.nl
 • E-mailadres: wmo@raalte.nl
 • Telefoonnummer: 0572347799

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Mariënheem subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een adviespunt of winkel in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte stoelliften demonstreren en adviseert welk merk/model in lijn is met de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst bieden wij merken en winkels die ook actief zijn in Mariënheem.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Mariënheem.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele professionele merken operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers garanderen een korte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende erkende fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Extrema, Heymer, Minivator, Platinum. Bekende installateurs van deze modellen zijn TipTop, 123traplift, Smienk, Vegro, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Mariënheem in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als ThyssenKrupp & Heymer bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Mariënheem is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Mariënheem verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG & 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie